The Observatory - cube_design

The Observatory

The Observatory - Friern Barnet Road

project name | The Observatory - Friern Barnet Road
location | North London
client | Winardon Ltd.
project value | £5 million
contract | Design and Build
project brief | Featuring 36 modern apartments, a sizeable commercial unit and secure resident parking, this is a flagship development for a growing development company.

The scheme rationally incorporates technologies such as wet under- floor heating & centralised heating to achieve the required ‘Code for Sustainable Homes’ credits delivering a low maintenance building with excellent environmental credentials. Many of the apartments enjoy roof terraces offering expansive views over the leafy surroundings.

Efficient building technologies such as composite slabs, brick slips and thin screeds are used in combination to maximise ceiling heights and floor areas. Each of the apartments is carefully considered to provide flexible light-filled living accommodation.   

appointment | October 2012
planning achieved 
| June 2013
start on site 
| March 2013
completion 
| on going
project status 
| RIBA Work Stage 5

cube_design team | Jane Lock-Smith, Shaun Hill, Andrew Turner

project team | cube_design (Architect) | Simpson Associates (Structural & Civil Engineer) | Silcock Dawson (Mechanical & Electrical Engineer) | Brown Lock Partnership (Quantity Surveyor) | Acoustic Consultants Ltd. (Acoustic Engineer) | Area 29 (Contractor)

contact us

T: 01425 481 999
F: 01425 479 342

maildesk@cube-designltd.co.uk

cube design ltd
Unit 12 Headlands Business Park
Salisbury Road
Ringwood
Hampshire
BH24 3PB